Over mij

EsméeWie ben ik?
Ik zal mezelf even voorstellen. Ik ben Esmée en  ben trotse eigenaar van Massagepraktijk MéMé. Naast mijn massagepraktijk werk ik met plezier bij een instantie als juridisch medewerker. In mijn vrije tijd houd ik van zwemmen; wandelen of hardlopen met mijn witte herder Senn; knuffelen op de bank met mijn katjes Evie en Laili en de slappe lach krijgen met mijn familie en vrienden.

Welke opleidingen heb ik gevolgd?
Eind 2012 tot en met begin 2013 heb ik een tiendaagse cursus gevolgd voor het geven van ontspanningsmassages vanuit Rebalancing®. Ik kwam erachter dat ik het heerlijk vind om andere mensen die ontspanning te geven, daarom wilde ik mezelf hierin verder gaan ontwikkelen. Ik ben op zoek gegaan naar een massage opleiding die gericht is op het geven van therapeutische behandelingen. Want hoe mooi het ook is om ontspanning te bieden, geeft het nog meer voldoening om iemand van zijn klachten af te helpen.

In november 2013 heb ik een tweedaagse cursus Thaise yoga massage gevolgd. In deze cursus heb ik zowel de stilte van meditatie ervaren als de bewegelijkheid van yoga. Soortgelijke massages heb ik ook meerdere keren ervaren tijdens mijn reizen in Azië.

Daarnaast heb ik in de periode van september 2013 tot en met februari 2015 vijf (deel)opleidingen gevolgd bij de Dutch Bodywork Academy; Klassieke massage, Segmentale massagetherapie, Shiatsu Ryoho, Voetrelflexologie en Therapeutische vorming. In de eerste maanden van deze opleidingen gingen mijn ogen open: massagetherapie biedt uitkomst voor vele lichamelijke klachten.

Op 6 februari 2015 heb ik alle (deel)opleidingen afgerond. Hiermee heb ik mijn afsluitend diploma Manueel Praktizijn® behaald. Ik breng het geleerde nu met plezier en voldoening in de praktijk.

Hoe behandel ik?
Bij Massagepraktijk MéMé staat ‘balans’ centraal. Als het lichaam in balans is, is het klachtenvrij. Bij een verstoorde balans kan het lichaam klachten geven. Maar balans houdt ook in dat een therapeutische behandeling een goede verdeling heeft van de juiste prikkels en welverdiende rust. In de therapeutische behandelingen zal ik daarom een goede prikkel geven aan het lichaam, waardoor het even goed in de war wordt gegooid. Daarna zal de behandeling voorzien op rust en ontspanning. Dit zorgt ervoor dat het lichaam kan herstellen, en hierbij een nieuwe betere balans kan vinden. Het uitgangspunt is ‘Je goed voelen door te voelen’.

Mijn certificaten en diploma’s

Massagepraktijk MéMé Massagepraktijk MéMé Massagepraktijk MéMé

Massagepraktijk MéMé Massagepraktijk MéMé Massagepraktijk MéMé

Massagepraktijk MéMé Massagepraktijk MéMé Massagepraktijk MéMé